logo PTBIOCH

logo FEBS

XIII. WARSZAWSKIE FORUM ŻYWIENIOWE odbędzie się w dniach 20-21 października 2017 r.

Tegoroczne spotkanie tematycznie zajmie się nowoczesnym leczeniem żywieniowym dzieci. W obradach Forum będą uczestniczyć lekarze pediatrzy, gastroenterolodzy dziecięcy, chirurdzy, anestezjolodzy, a nade wszystko dietetycy.

Organizatorzy proponują nową formułę konferencji; znaczną część programu zajmą dyskusje „okrągłego stołu” przedstawiające aktualny stan wiedzy na interesujące i najbardziej istotne tematy. Uczestnicy dyskusji podejmą także próbę zanalizowania stanu wiedzy z punktu widzenia różnych specjalistów.

Po raz pierwszy wygłoszony zostanie wykład na życzenie, który zostanie wyłoniony w drodze plebiscytu wśród członków Towarzystw naukowych; oni wybiorą temat i zaproponują wykładowcę.

W sesji doniesień ustnych przedstawione będą prace wcześniej zakwalifikowane przez recenzentów.

Pierwszy autor najlepszej pracy otrzyma w nagrodę - wsparcie finansowe wyjazdu na przyszłoroczny kongres ESPEN w Madrycie. Zwycięzca doniesienia plakatowego będzie zwolniony z wszystkich opłat najbliższego - XII.I WARSZAWSKIEGO FORUM ŻYWIENIOWEGO.

Forum odbędzie się w pięknie położonym Hotelu Narvil w Serocku k/Warszawy.

XIII. Warszawskiemu Forum Żywieniowemu patronują dwa Towarzystwa: Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego Dzieci oraz Polskie Towarzystwo Gastroenterologii Hepatologii i Żywienia Dzieci.

 Szczegółowy program oraz informacje organizacyjne są dostępne na stronie: grupamedica.pl/xii-warszawskie-forum-zywieniowe-20-21-10-2017/.

banner strona

FEBS2018

2018AdvCourse



Z ŻYCIA ODDZIAŁÓW

"O nauce w Polsce – zamyślenie"

W siedzibie Fundacji na rzecz Nauki Polskiej w końcu stycznia b.r. odbyła się premiera książki wieloletniego prezesa FNP prof. Macieja W. Grabskiego pt. „O nauce w Polsce – zamyślenie”  z udziałem znakomitości polskiej nauki. Książka zawiera zbiór refleksji napisanych i wygłoszonych przez prof....

więcej więcej

Z ŻYCIA BIOCHEMII

(Bio)chemia w pincie Guinessa

(Bio)chemia w pincie Guinessa

Andy Brunning zgłębia gorycz i pienistość słynnego piwa..

więcej więcej

Z ŻYCIA TOWARZYSTWA

Wspomnienie z BIO 2014

Wspomnienie z BIO 2014

Przypomnijmy sobie jak było, zapraszamy do obejrzenia zdjęć z Kongresu Bio 2014

więcej więcej